9. Kap Verde

                                                         • • •

Imorgon tar vi  flyget ner till stockholm, och på måndag morgon flyger vi vidare till Kap Verde..! Jag älskar att få komma iväg till lite varmare breddgrader, speciellt såhär i kallaste Januari! Det har blivit lite resor under sitt liv ändå. Det blir spännande att fara till ett nytt ställe också, jag brukar annars gilla att fara tillbaka där man redan varit, iallafall om det var ett kul ställe lixom!

Det har blivit Gran Canaria, Tenneriffa (6ggr, och en kort tur till La Gomera), Lanzarote (när jag var liten dock), Mallorca (3ggr o en gång när jag var lien. och fler gånger blir det!) Bulgarien, Kreta, Turkiet, England (2ggr) och så Norge o Finland o såntdär ett ex antal gånger.





Och nu blir det Kap Verde. Det ligger 170 mil söder om Kanarie öarna, så jag skulle gissa att det är rätt varmt där nu! En gång när vi var på Teneriffa i Februari så var det närmare 40grader hela tiden..! Mmm, värme :D


Jag är redan packad och klar nästan (Pengar, Pass o Piljett, check!) Brukar ju i vanliga fall börja packa och skriva listor läänge i förväg, men den här gången bokade dom ju så sent som i December, så man hann lixom inte ladda upp sådär länge i förväg som man brukar!

Känns eländigt att lämna tjejerna hemma, men dom kanske tycker det blir skönt att bli av med oss ett tag också. Inbillar jag mig iallafall. Men när man väl kommer dit så brukar det ju gå bra., det är ju bara en vecka så.

Det blir andra all-inclusive resan på fem månader vi blir bjuden på, vissa får det bra!

8.

varför är det sån hysteri kring att träna egentligen? man blir typ dumförklarad när folk får höra att man inte gör NÅNTING!
En timmes träning sägs ju förlänga livet med en timme. Men vad är det för lönt att få den timmen när man redan slösat bort den på att träna, vilket är skittråkigt?
 
Visst, jag har himla bra gener tror jag, jag kan äta precis vad jag vill, hur mycket jag vill o när jag vill det. Och jag gör det för det mesta oxå! (cheese balls o godis, namnamnam!)
Så jag har ju inget yttre skäl till att måsta träna. skulle jag bli överviktig skulle jag ju bli "tvingad" till det, och då skulle jag även träna. Men då skulle jag ju göra det för att jag behövde det. 

Aja, jag kommer ju säkert få äta upp det när jag blir äldre. Men å andra sidan, en person som röker hela sitt liv behöver inte få lungcanser, medans en person som rökt en gång kan få det. En person som tränar o äter bra kan drabbas av en blodpropp, medans en annan kan klara sig undan.
Det är som med solning, om man solar jättemycket kan man få canser, om man använder solkräm kan man få cancer...

Så kontentan av allt är egentligen att man inte kan göra nånting rätt, eller allting rätt, men allt är endå som ett stort lotteri. Och lotterier är inte alltid rättvisa.

7. Spikat!

Jag spikade mitt Ellära A och Ellära B prov! när spikade man ett prov senast lixom?! :D Fick VG på växelström/trefasen, så nu kan man andas ut lite..! Iallafall över det, man har ju två kurser kvar, och bara tre veckor av plugg istället för nästan tre månader förra gången!

Man är ju inte särskillt sugen på att ligga och bara plugga nu när vi ska utomlands heller..! Har inte riktigt hunnit peppa över det, vi far ju nu på söndag till Kap Verde! Ska bli himla skönt, det är ju så okristligt kallt här hemma!

6. Prassel i påsen..?!

Asså vad är det med Spinky och prassliga påsar?!
När man varit och handlat nån frukt så får man ju en såndär prasslig påse. Spinky hör ljudet och lixom sträcker sig efter den! Sen direkt när hon får tag på den börjar hon tok-slicka på den! Håller fast den med tassarna och drar nosen sakta så det blir värsta gnek-ljudet!

Jag mockar ju kattlåda i typ hundbajs-påsar, och dom jag köpte nu var ju jätteprassliga! Så nu får man gå igenom den där proseduren varje kväll när man ska mocka också. För direkt när Spinky hör ljudet kommer hon springande och ska slicka på o dra näsan på påsen!

Jaa, alla har vi våra egenheter..!


Här är hon i en annan påse!

Fem: Sköna kattbilder

Jag har sån dålig humor (eller kanske sån bra..?) så jag tycker det är roligt att ta såna här bilder på katterna!
Vad som ej framgår av bilderna är om dom tycker det är lika kul som jag..?
Men det kommer förmodligen dyka upp liknande bilder med jämna mellanrum om jag känner mig själv rätt!

Vad är det med orientaler o andra lång-smala katter som gör att dom glömmer tungan ute? Eller är det bara mina katter som gör det? Underhållande är det då!

Vad är det med orientaler och andra lång-smala katter som gör att dom "glömmer" tungan ute? Eller är det bara mina som gör det? Underhållande är det iallafall!
 


Spinky kan oxå! Hon är egentligen stjärnan när det kommer till att räcka ut tungan spontant.








Sånt här kan iallafall göra min dag lite festligare :D


Fyra: Hemma bäst

Skönt att få komma hem efter fem dagars plugg! känner att jag var lite optimistisk när jag bokade nästa provet om bara en månad och så ska jag utomlands en vecka oxå! Aja, det får bära eller brista!

Det är alltid roligt o komma hem o tjejerna blir så glada! Är man borta en längre tid, eller lämnar bort dom till någon som tar hand om dom, så kan det ju hända att dom är sur på en när man kommer hem. Men som tur är så är dom ju inte särskilt långsinta.

Nu när vi ska utomlands ska en kompis ta hand om dom. Mormor brukar va en bra kattvakt, men hon kan ju inte det nu. Jag vet, jag klemar bort dom, leker med dom o håller på, men jag vet ju att dom klarar sig lixom! Man är lite av en hönsmamma, och bara det bästa är gott nog. Men et ska nog gå bra. Tror det är mer synd om mig när jag ska lämna bort dom faktiskt!

Tre: Bild

Måste prova lägga in en bild.

Finns det hjärterum finns det stjärterum, som man brukar säga..!
Skranka bara älskar att tränga ner sig, gärna Spinky oxå! Spinky som egentligen aldrig kan få nog med värme tycker det går an för det mesta.


Två: Första katten

Vad vore väl livet utan djur?! Är det något man vet så är det att dom alltid finns där vad som än händer. Det finns lixom inget dom kan göra som skulle få mig att bli ovänn med dom, och det finns inte heller något jag kan göra för att dom typ ska säga upp kontakten med mig!
Och det har man ju även märkt, någon gång när man är ledsen, då kommer dom o kurar ihop sig brevid en, som för att trösta, som att dom vet.


♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣  ♣  ♣   ♣  ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣   ♣


 
Jag har haft katt sen jag var 9 år. Jag var visserligen tvungen att demonstrera för saken! Både mamma o mina systrar hade en varsin häst, men jag ville ha en katt, så tillslut tyckte dom kanske att det vore rättvist om jag fick en kattunge istället för en häst då!

Men då började det stora sökandet! Jag o mamma var till en kvinna på silvervägen som tog hand om o omplacerade katter. Men jag hittade lixom inte..DEN! Hade jag varit där idag hade jag förmodligen kommit tillbaka med allihopa! Jag tycker så himla synd om dom som inte är "önskade" lixom, som ingen vill ha!

Sen fick vi nys om en kull i en by en bit ifrån oss, så vi ilade dit! Problemet var ju att dom inte var riktigt "färdiga." Tiden segade sig verkligen fram när man som barn måste sitta o vänta på sin första egna katt! Klöver Tass fick hon heta.
Och OJ vad jag grejade med henne, vi lurade bakom soffor på varan o hade hopptävling o allt möjligt!

Jag måste haft henne i ca två år när hon vart påkörd. Jag fick veta av,tror jag mamma eller pappa att grannen sett det, men att hon sprang därifrån, så hon kanske inte blivit skadad.
När hon sedan kom tillbaka på kvällen så haltade hon. Ena tassen var helt "död" från knäet o ner. i övrigt verkade hon okej, så vi avvaktade. Och hon var okej, men tassen vart aldrig ok. 

Tiden gick och hon vart med kattungar! Tänk en massa små rackare där hemma! Jag var med under två av de fem födslarna av kattungarna. (men det är en annan historia)

Klöver uppfostrade dom där vilddjuren med bara tre tassar, hon hoppade omkring o bar dom där. Hon lyckades även ta en snövessla med bara tre fungerande tassar. Och hade vi märkt att hon inte mådde bra eller hade ont hade vi genast åkt till veterinären med henne.

Hon slutade att hoppa runt och gick ibland på knäet lixom, vilket resulterade i att det vart ett sår där. Det vart värre o värre, fast vi försökte linda in det mm. men ute i snön osv vart det ju även blött. Så pappa tog henne till veterinären.
Jag var lite orolig och sa hejdå o allt innan dom for iväg, men jag hade aldrig anat att hon inte skulle komma hem igen.

Vi begravde henne uppe i skogen o jag gick nog varje kväll i flera flera veckors tid och tände ljus på hennes grav. Även kommande julaftonar, födelsedagar osv fick hon besök. Det händer även än idag att jag går dit, och blödig som jag är när det gäller katter så blir jag fortfarande ledsen när jag tänker tillbaka på det.

                                                                                 ♣Klöver i mina tankar...♥




Ett första inlägg.



Jag hade lovat att jag inte skulle börja att blogga. Det i sig är lite konstigt eftersom jag, sen jag kan minnas, alltid skrivit dagbok. Jag har nog över 70 dagböcker liggandes i en låda vid det här laget!
 
Men dagböcker är ju annorlunda. Den som säger att man bloggar för sin egen skull borde kanske skriva dagbok istället. Skriver man det ute på internet för alla att se är det ju inte alls till sig själv. För jag kan lova att; jag skulle INTE vilja att mina 70 dagböcker och dess innehåll publicerades här!

Så man kan kanske säga att jag skriver för er. För dagboken har jag kvar hemma. Och den förblir opublicerad. ;)


RSS 2.0