33. Cykel-fest o Midsommar

Känner att jag inte är så särskillt aktiv här inne. Men vem ska egentligen sakna mig då?! :P Hade ju cykel-fest i tavelsjö förra helgen vilket var himla roligt och välorganiserat!

Här är jag o grannen påväg ner till Tavelsjö på varmrätt:



Man får hoppas på en spark-fest till vintern då kanske! Men med tanke på att det brukar finnas ungefär en vecka med bra spark-före kanske det kan bli lite tungkört..

Nu peppar jag för midsommar som är nu på fredag.
Vi har en sån himla trevlig tradition våran by. Först träffas vi allihopen kring 12 för att plocka blommor och klä stången. Hos vem vi är går efter ett rullande chema. Även de vuxna barnen som är utflyttade o har egna barn brukar återvända till midsommar, så vi blir ett ganska stort gäng.

Sedan kring fyra-fem tiden tar vi bord, stolar och grillar och beger oss till den grannen vi är hos igen, och nu tänds grillarna. Under tiden dom blir färdiga går alla tipsrundan en bit upp i skogen. Efter rundan är det grillning, ölning och en o annan snapsvisa! (kanske tur att alla grannar är med, annars hade vi nog stört grannarna, haha!)

 
(Från midsommaren 2009)

Efter middagen redovisas tipsrunde-resultatet, och det prisutdelning! Sedan intas det mer drycker, vi sjunger mer och har det allmänt trevligt. Sen ska det hinnas med att leka lite innan dom minsta barnen går och lägger sig, även fast vi vuxna nog tycker det är nog så roligt..! "Björnen sover" och "sista paret ut o kut" är ett måste.

Senare på kvällen/natten blir det även brännboll. Vid detta laget är ingen särskillt duktig på varken fånga lyror, träffa bollen eller springa! Men kul har vi..! Efter brännbollen rundar dom flesta av, medans jag syrran o hennes kille, plus ev några fler, drar sig ner till tavelsjö för fortsatt fest till gryningen!

Förstår du varför jag taggar? :D

RSS 2.0